Recept Kruskavlat Tunnbröd

2011-01-27 / 10:56:21 / © www.mauselie.blogg.se


Här behöver man inte använda sig av en kruskavel, går lika bra att nagga de men gaffel (gjorde jag)

15 kakor
50 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1/4 paket färsk jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker eller brun farin (rekommenderas)
2 msk ljus sirap
1/2 tsk hjorthornssalt
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

1. Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37C.
- smula jästen i en degbunke och rör ut den med mjölkblandningen.
- rör ner salt, socker och sirap.
- blanda hjorthornssalt med grahamsmjölet, rör ner det och rågsikten
- arbeta in nästan allt vetemjöl, degen ska vara lös (arbeta gärna för hand men inte för länge då blir den seg)
- strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och jäs ca 45 min.

2. Ta upp degen på väl mjölad arbetsbänk
- arbeta ihop den och dela i 15 bitar
- forma degen till runda bullar
- kavla ut till runda kakor 20-25 cm i diameter
- vrid kakan några gånger under kavlingen så att den inte fastnar
- borsta bort överflödigt mjöl och kavla över med kruskavel eller nagga kakorna

3. Grädda dem i en het torr stekpanna på spisen knappt 1 min på varje sida
- borsta bort ev mjöl från brödet och från stekpannan efter gräddningen
- låt brödet svalna övertäckt med bakduk på galler

4. Njut!
(går utmärkt att frysa!)


josephine

sv: tack :D varför passar du inte i ringar ? :/ kram


PUBLICERAT: 2011-01-30, 13:33:40 | URL: http://joseephiines.blogg.se/
Erika

Hej!

Du har vunnit ett kit med miniprodukter från Cliniderm.

Mejla mig din adress så kommer det på posten =)



Vad gott! Måste spara det där receptet!


PUBLICERAT: 2011-02-01, 18:41:56 | URL: http://morgondimma.blogg.se/
Kashaya

Oh mums, älskar tunnbröd. Måste verkligen testa göra i stekpanna någon gång.


PUBLICERAT: 2011-02-01, 22:55:42 | URL: http://kashaysblogg.blogspot.com

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:
« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: