Jobbigaste veckan på året

2010-06-29 / 20:08:31 / © www.mauselie.blogg.se

Nästan, men det är den här sista veckan innan semestern där allt går så otroligt segt. Känns som dagarna aldrig tar slut. Nu återstår 3 kvällspass...pust!

Har hittat lite semester-böcker

Är helt slut så jag tar mig ett gals rosé och ska läsa klart min bok innan jag tuppar av.

Dagen D

2010-06-27 / 19:03:39 / © www.mauselie.blogg.se

Häng på balkongen, äntligen påbörjat boken som jag har släpat med mig till och från jobbet i säkert ett halv år heh. Sen var det häng på soffan med Tysklands match mot England, WOW ... de imponerade idag grabbarna!

Hänger väl kvar på balkongen resten av kvällen också...

Dagen efter i bilder...

2010-06-26 / 13:02:11 / © www.mauselie.blogg.seHoppas ni mår bra. Idag blir det en inte-göra-nånting-dag känner jag. Hade varit skönt med sol så hade man kunnat ligga på balkongen däckad och sola.

En bit på vägen...

2010-06-24 / 23:37:10 / © www.mauselie.blogg.se

Målat, solat... målat lite till. Nu fattas en riktigt färgstänk, leta efter den perfekta bänken och fina tyger att skärma av med. Måste ta en tripp till Värtahamnen och kika där.

Om inte annat, Glad Midsommar på er!

Projekt balkong pågår...

2010-06-24 / 12:06:04 / © www.mauselie.blogg.se

Inspiration Indiska

Idag...

2010-06-23 / 17:42:00 / © www.mauselie.blogg.se

Idag behöver jag dammsuga hela lägenheten igen...

Idag känner jag mig som sju svåra år...

Idag vill jag äta en massa onyttigt men vet att jag inte kommer att göra det ändå...

Jag vill sitta på balkongen, lägga upp min fötter på bordet med ena handen hållandes ett glas champagne och i den andra jordgubbar... kommer dock troligen tuppa av efter första klunken...

Idag bär jag supersnygga Avanna collagetröjan...
idag... blir en grym dag!

Twitterkatt?

2010-06-23 / 06:28:31 / © www.mauselie.blogg.se

God morgon solstrålar!
Kunde inte somna, så har väl sovit en sisådär 2 timmar.Var det kanske mina 2 busar som försökte sig på det där med att twittra?Sony och University of Tokyo har tagit fram en pryl som ska twittra ut va katten pysslar med

"Apparaten är försedd med en GPS, en kamera och en accelerometer och lagrar data om vad katten har för sig. Datan kan sedan överföras till en dator och därefter kan ett program på datorn twittra ut vad katten antagligen har gjort baserat på den lagrade datan."

Nu kanske man kan få reda på vad som egentligen försiggår här hemma när man är borta?


Black & White

2010-06-22 / 21:28:58 / © www.mauselie.blogg.se

Mami har fått shoppingfnatt (behöver lite nya kläder till resan) kommer bli ännu tuffare att packa nu hehe och min man är på rymmen. Har inte tagit fram nåt från frysen på grund av dåligt kommunikation från mannens sida (säger vi) så jag har tryck i mig lite brieost i brist på annat. Kanske får bli en sen skräpmatsmiddag här då, tacka MAX för dera low-carb burgare!Med några klick så har man fått lite nya kläder... dock fanns inte klänningen kvar som jag velade med att beställa! *sad

Sommar, sol & häng

2010-06-22 / 13:19:25 / © www.mauselie.blogg.se

Blir inte mycket mer action än det.

Hoppas ni njuter av denna soliga dag!

Packat & klart...

2010-06-22 / 10:17:54 / © www.mauselie.blogg.se

Eller bokat & klart åtminstone. Om 1 månad ska det flygas till Tunisien, Djerba närmare bestämt. Går dock redan nu runt och tänker ut vad man ska ha med sig, får gå genom hela garderoben. Den här gången ska jag inte ta med mig massa onödigt... kommer bli tufft, men varför göra det lätt för sig!

Farligt nära...

2010-06-21 / 20:07:09 / © www.mauselie.blogg.se


på att klicka hem, finns i min stl bara... ska jag se det som ett tecken?
Ellos/Twist & Tango

Mani-Pedi

2010-06-21 / 13:44:44 / © www.mauselie.blogg.se

Lite grått och trist väder ute men det gör inget, det får dock bli mycket sol om 2 veckor helst... efterlängtade semester börjar.Dags att pyssla om sig själv...

Morgonrutiner...

2010-06-21 / 10:03:08 / © www.mauselie.blogg.se

Det är först rengöringsmjölk följt av rengöringscreme , därefter gäller det ansiktsvatten och avslutas med kvittencreme...Nu kan man sätta sig ner och njuta av en stor kopp kaffe-äggmjölk med smak av kanel... mmm!

Goffy Gräddnos

2010-06-20 / 19:45:04 / © www.mauselie.blogg.se

Pust och stön, städat som en galning idag. Dammsugit allt som går, moppat och bäddat rent. Längtar redan efter att få krypa ner under täcket men först ska det kopplas av och ner med en romantisk film med hunken Brad Pitt...
Möt Joe Black

gräddnosen Goofy måste vara med när grädden är frammeOn the wall

2010-06-20 / 12:32:45 / © www.mauselie.blogg.se

"Patterns and Pistils" by Linn OlofsdotterOm man ändå hade 630 dollar skräpandes nånstans... Kan inte släppa den!

Perfekt fredagsmat!

2010-06-18 / 22:58:32 / © www.mauselie.blogg.se

En stor fet marinerad oxfilé, med en klick beasås. Kände mig som en hungrig grottman... men ibland får jag riktigt sug efter en halvblodig steak, Noomnoom.Såg att Taking Lives (Thriller) visas ikväll, eller ikväll...snarare inatt. Jobbahelg...kommer nog somna till den.

Mormors älskade ring & åska

2010-06-18 / 17:03:19 / © www.mauselie.blogg.se

Det blev tyvärr ingen vinst för Tyskland men är inte ledsen för det, det skreks och hoppades till några gånger dock... hm, undra vad grannarna måste ha tänkt hehe.
Måste handlas middag till ikväll samt måste det åkas till "flaskbutiken" och det mysiga vädret från dagen blev till ännu mysigare väder nu, regn och åska = mysfaktor (även om jag ibland duckar för ljudet, lite obehagligt tycker jag ändå att det är!)

Scheisse spännande...

2010-06-18 / 14:22:35 / © www.mauselie.blogg.se

Men mina nerver håller inte och min mage ogillar det kraftigt. Jäklar vilken match! Lite besviken på "mina" tyska killar, men än är inget vunnet. Så Kom igen DEUTSCHLAND!

Långkörare

2010-06-18 / 11:38:56 / © www.mauselie.blogg.se

God eftermiddag känns det som, vilket mysigt grått och trisst väder vi fick idag...slipper man känna sig osocial och dum när man sitter inne och kollar på fotbollen. Många spännande matcher idag, ska bli mycket intressant!

Långkörare ja, kunde inte somna igår så det blev att jag för första gången på gud hur länge sen såg ett avsnitt av Arkiv-X. Tänkas att man en gång i tiden tyckte den serien var obehaglig när man nu bara småflinar av hur larvigt allting ändå är gjort.Ingen start på dagen utan kaffe med äggmjölk. Brukar ha 50g cocosolja i mjölken också. Världens bästa produkt vill jag nästan påstå.

Den är rik på laurinsyra och andra mellanlånga fettsyror.

"Det mesta av fettet i maten som vi äter består av långa fettsyror, oavsett om de är mättade eller omättade. Långa fettsyror består av kedjor på16-24 kolatomer. De mättade fettsyrorna som utgör mer än 90 % av fettsyrorna i kokosnötolja, består i huvudsak av mellanlånga fettsyror. De har 8-14 kolatomer och betecknas internationellt som MCT (Medium Chain Fatty Acids). På samma sätt som det är stora skillnader mellan omättade och mättade fettsyror är det också stora skillnader mellan långa och mellanlånga fettsyror.

Laurinsyra är huvudorsaken till kokosfettets många hälsoegenskaper och ingår bl.a som livsviktig ingrediens i bröstmjölk. Laurinsyra är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Under barnets första tid är det laurinsyran i bröstmjölken som bidrar till att skydda och stärka barnets hälsa. Motsvarande egenskaper ser man både hos ungdomar och vuxna. Andra viktiga mellanlånga fettsyror i kokosoljan är caprylsyra och caprinsyra.

Cocosa Pure innehåller 48 % laurinsyra och Cocosa Extra Virgin innehåller 50 %."


Kan användas som kosttillskott därför den rekommenderas pga sin stärkande och energigivande egenskaper till idrottare.
Den optimerar ämmnensomsättningen, ger energi som varar längre samtidigt som den stimulerar fettförbränning...perfekta frukosten/lunchen och jag håller mig lätt mätt 5-6 timmar.
Sen kan den även användas som hårinpackning, mot torra läppar eller hud, händer och fötter... hur bra låter inte det då?

Så våga släng din margarin eller lightsmör och ta en klick cocospure/olja istället och ge din kropp det den mår bäst av!

I Heart Pilates

2010-06-17 / 21:56:04 / © www.mauselie.blogg.se

Förutom styrketräning så är pilates min älsklings träningsform. Otroligt vad man kan göra efter bara några gånger. För att inte tala om vilka muskler som helt plötsligt började synas som jag aldrig trodde jag skulle få fram.


Rekommenderas varmt!

It's the Little Things...

2010-06-17 / 11:44:36 / © www.mauselie.blogg.se

Som att kläderna får en ljuvlig doft av Yankee Candles Wedding Day...Eller att ha blommande liljor i sovrummet...Att få koppla av en vanlig kväll med lite skumpa och jordgubbar...Avsluta med ett avkopplande bad med Mr Anka...Bästa tiden på dagen

2010-06-16 / 05:39:11 / © www.mauselie.blogg.se

God Morgon där ute!

Här skiner solen, får hoppas den vill göra det resten av dagen också.

Ingen start på dagen utan min kära äggmjölk.
Åh vad jag älskar mitt kaffe med äggmjölk i. Tror inte jag skulle kunna klara av dagen utan den.Nu ska busarna få frukost sen är det och fixa till sig och hej på dig Onsdag!

Blåbärsbullar bara

2010-06-15 / 19:16:45 / © www.mauselie.blogg.se

Är ju själv sockerfri, detta hindrar dock inte mig att baka massa godsaker. Måste ju göda min söta sambo om inte annat...Än är det jul...

2010-06-15 / 18:02:43 / © www.mauselie.blogg.se

I form av julstjärnor. Börjar tyvärr tröttna lite smått på de, de har trots allt hängt med sen septembermånad... små söta sommarblommor skulle verkligen liva upp lite men nu har det blivit som små bebisar för mig. Så jag kämpar vidare med de och hoppas de ändå håller sig vid liv till nästa vinter.