Fastfood för sjuklingar

2012-02-29 / 18:34:18 / © www.mauselie.blogg.se

Idag är jag inte kaxig! Brukar tåla rätt mycket men vad är det för jädra influensa, förkylningsvirus som härjar omkring?! Ska skrämma iväg bacillerna med en riktigt god och spicy soppa. Man kan i princip ha i vad man har hemma eller gillar. Jag kör på kastanjer, gårdagens lövbiff som jag strimlar, lite broccoli och ruccolamix... klart på mindre än 20 min. Sen blir det en super-duper-dunder-kur på det!


Kort, långt...kort?

2012-02-29 / 11:55:58 / © www.mauselie.blogg.se


Ja, det här med håret och huruvida man vill ha det är allt annat än lätt! Har man kort vill man ha långt. Har man långt vill man ha det kort...hm...det är inte lätt när det är svårt. Antar att det bara är att ta tjuren vid hornen och bara göra det!

new york blueberry cheesecake

2012-02-28 / 12:04:11 / © www.mauselie.blogg.se


Är det Måndag eller Tisdag? Idag fick jag i alla fall för mig att jag skulle ha möte...men det visade sig inte alls vara idag. Känner mig inte helt hundra i kroppen så det var ju mer än välkommet. Njuter av dagen med lite pyssel istället och lite go-fika på det.

Helgen med alice

2012-02-27 / 15:48:42 / © www.mauselie.blogg.se

Hej hopp! Ny vecka, härligt! Var som sagt på sleepover i helgen. Det vart lek och bus. Massa gott att mumsa på. Mindre sömn men vad gör det om hundra år?!

Tänker ha mig en rätt så lugn dag idag, bara bak som står på agendan.


Full gas framåt!

2012-02-25 / 14:00:44 / © www.mauselie.blogg.se

Full rulle till max, känns som jag knapp vet vad jag heter just nu. Igår hade en av busarna lämnat en fin present på täcket mitt... så det var bara ner till tvättstugan som gällde, blev klar kl 24. Idag ska jag på sleepover. Slänger snabbt in en dagens outfit sen är det full gas framåt igen.Jeans: Brors Replay
Tröja: Brors Umbro

Trevlig helg på er!

Fit for fight!

2012-02-24 / 13:53:32 / © www.mauselie.blogg.se

Hänger med nellssan idag igen.

The not so great house & babysitter!

2012-02-23 / 17:57:28 / © www.mauselie.blogg.se

Idag håller jag en liten Madame sällskap. Vi har gått på promenad...lekt i snön...dammsugit...tagit sönder dammsugaren...monterat isär den...bränt en bulle i mikron så det rök ordentligt...ätit lunch...och nu har vi parkerat oss på soffan där jag nu äter kalaspuffar och dammsugaren ligger nu dissekerat på golvet... världens bästa hus och hundvakt, that´s me! Hoppas min bror och min svägerska inte blir allt för rädda över det jag lyckats åstadkomma denna dag
Slänger in lite mobilbilder från dagen- Hinner inte svara på några kommentar idag.

cheesecake-mania

2012-02-22 / 21:20:57 / © www.mauselie.blogg.se

Oj oj oj, ligger på soffan med en kula redo att sprängas... måste nog boka tid hos läkaren och kolla upp vad som kan tänkas ha hänt med min mage. Kära tele-2 strular med sina tv-sändningar så jag bläddrar runt i kokböcker. Mitt beroende av Digestive och fil börjar sakta avta...så i helgen ska det bakas massa cheesecakes. Får bli en riktig mega-fika-helg!

New somethings

2012-02-22 / 13:43:33 / © www.mauselie.blogg.se

Jädrar vad fort tiden går idag! Hoppas ni förresten är försiktiga när ni är ute och går, här är det i alla fall snorhalt. Tog mig 15 min mer än vanligt att komma fram till mitt möte. Inte nog med att det var en isbana ute, jag ville tydligen ha mig en rejäl utmaning idag så jag tassade mig envist fram på den mest jobbigaste väg jag kunde hitta som då självklart bara bestod av is is och ännu mera is...ett tag tänkte jag bokstavligen att nu ställer jag mig på alla fyra och börja krypa istället...eller åla mig fram...jag menar, varför göra det lätt för sig när man ändå är igång?


Här är några saker som har fått flyttat in här hemma

Möte

2012-02-22 / 08:52:30 / © www.mauselie.blogg.se

God morgon! Känner att jag inte riktigt vaknat till liv ännu. Har inte mycket mer att skriva just nu då jag snart ska kila iväg på möte så vi ses senare.


Figaro med min converse

some evening psychology notes

2012-02-21 / 17:55:35 / © www.mauselie.blogg.se

Nu är jag helt knockad av dagen. Inte mycket mer att göra än att laga mat och dra runt en sväng med dammsugaren och kamma de små söta pälsisarna...[note to self: kamma pälsisarna förre dammsugning!!!]Så tänk på det...eller inte!
;-)


Big belly

2012-02-21 / 15:39:04 / © www.mauselie.blogg.se

Ehm jag har inte nog med konstiga drömmar utan min mage blir extremt svullen nu för tiden också. Har en rätt så känslig mage annars men detta tar priset. Inte för att jag i vanliga fall har en jätteplatt eller vältränad mage heller för den delen, och det kvittar i vanlig ordning för mig...undrar mest vad det är som kan ha orsakat denna svullnad. I vanliga fall brukar jag få lite ont när magen fått för mycket fiber eller snabba kolhydrater men nu är den mest bara som en ballong, hah... rätt mysigt ändå haha... jo men jag gillar den iaf! ;-)

dröm

2012-02-21 / 09:29:16 / © www.mauselie.blogg.se

Har aldrig varit med om att drömma så konstigt som jag har gjort nu på senaste. Extremt obehagligt, undrar vad min hjärna pysslar med. Inte nog med att våran lilla Goofy ska hoppa ut genom varenda fönster som man öppnar (tur att han klarar sig), Freddy Kruger gjorde även ett gästspel och så drömmer jag om husjakt och visningar... allt i en enda sörja, haha fy * säger jag bara! Värst är när drömmen hänger kvar under hela dagen... [Think happy thoughts...10 djupa andetag... lugn nu,lugn! Think happy thoughts!!!]

2 muggar kaffe senare och nu funderar jag starkt på att gå loss i klädkammaren, man blir snart attackerad av kartonger. Fram med svarta sopsäckar... här ska det rensas upp!

Foooooood...

2012-02-20 / 22:00:56 / © www.mauselie.blogg.se

3 Childhood Classics

2012-02-20 / 17:47:02 / © www.mauselie.blogg.se

Hittade 3 små guldkorn för ett bra tag sen. Nu har jag tyvärr inga barn ännu men det hindrade inte mig att ta med mig dessa hem. Alice i underlandet är min absoluta favorit! Vet inte hur många gånger jag som liten läste boken och såg filmen...och En liten indian blev jag som besatt av, minns att jag på varenda maskerad promp och bestämt skulle vara en liten indianflicka, ho ho. Bambi söta, grät jag till när jag såg den på bio första gången. Så när dagen, den underbara dagen kommer så kommer dessa till sin rätt igen.


A new Day

2012-02-20 / 12:13:54 / © www.mauselie.blogg.se

Frank Sinatra gungar mig igenom lägenheten. Ett fånigt leende på läpparna. En ny dag, nya möjligheter. Hur underbart är inte det? Det är lite liiite kyligare ute idag men solen skiner, skiner envist genom.

Fjäril
Det här är ett starkt tecken på en ny början på ett högre plan. Precis som fjärilen kommer fram ur sin kokong, kan det betyda att du träder fram med en ny skönhet och en ny medvetenhet att du går in i en period av pånyttfödelse och transformation. Fjärilen är en mycket gammal symbol för själen och till och med för själva livet. En fjäril kan också symbolisera glädje och lycka.


Allas rätt

2012-02-19 / 18:33:23 / © www.mauselie.blogg.se

Det smälter

2012-02-19 / 15:58:49 / © www.mauselie.blogg.se

God Söndag! Här droppar det ute och sakta men säkert börjar snön tyna bort. Barn är ute och leker, fullt av liv och hopp. Fåglar kvittrar ikapp, kanske "twittrar" om goda nyheter? Känns som att vi snart kan välkomna våren och ett nytt kapitel. Denna dag passar Melody Gardot, Norah Jones, Joss Stone´s stämmor perfekt... lite gå-runt-i-myskläder-håret-i-en-slarvig-knut-ligga-under-filten-med-ett-leende-på-läpparna-sucka-livet-är-vackert-det-spelar-ingen-roll-finns-inga-måsten-känsla-och bara-vara-dag! Idag är längtan efter en ateljé där jag kan drejja eller måla tavlor rätt så stor...men en vacker dag så!lite blomsterglädje
[ ser nu i efterhand att texten här lever sitt eget lilla liv, hoppigt... men vad gör det om hundra år? (-; ]


Vårfint i hemmet

2012-02-18 / 17:40:53 / © www.mauselie.blogg.se

Från Zelected by Houze
Hade min fina vän Jenny hemma hos mig häromdagen, hon jobbar med att förmedla/sälja inredning för Zelected by Houze. Om och att jag shoppade loss! Här ska kasseras i princip allt, dags att fräscha upp! Nu övergick den där gråa-geggiga-djupa-indigo-känslan till vita-fluffiga-lätta-bubbelgumrosa-känslan... ljuvligt!

Mood indigo

2012-02-18 / 15:35:59 / © www.mauselie.blogg.se

Indigo-Gråa trista djupa dag. Idag är en sån dag jag inte riktigt kan placera min känslor och mina tankar.Har lite material att ögna igenom, Amy Winehouse och Nina Simone får turas om i bakgrunden. Med risk för att verka allt för djupgående så vill jag bara lägga till att det kunde lika gärna vara vår idag, så färgen på denna dag behöver inte vara någonting annat eller mer än just bara en färg utan nån som helst betydelse.

Dator krångel

2012-02-17 / 21:40:25 / © www.mauselie.blogg.se

God fredagskväll! Har haft strul med min dator, därav tysheten... blir nog en stark funderare till en Mac istället. Tycker Microsoft börjar kännas lite mossigt och grå-beige.
Krångel med blogg.se. Gjorde ett inlägg men den hamnade längre ner... anyways... nu blir det fredagsmys. Skavlan i vanlig ordning och favo-mixen. Vilken otrolig geni till människa som kom på denna blandning!

Imse Vimse Spindel

2012-02-15 / 00:32:00 / © www.mauselie.blogg.se

Häftig liten krabat vimsade på vårat tak

Go alla hjärtans-dag-fika

2012-02-13 / 15:33:47 / © www.mauselie.blogg.se

Tjuvstartar lite, hittade dessa igår. Vet inte , de kanske har funnits ute på marknaden ett tag men detta var första gången jag såg de. En latte till och mums! Gudomligt goda! Extremt svårt att låta bli att inte ta en till och en till...


Life, Love & Laughter

2012-02-11 / 15:34:20 / © www.mauselie.blogg.se

De flesta har nog hört Uttrycket: Ett gott skratt förlänger livet. Det har forskats mycket kring just skrattets påverkan av vår hälsa och nya bevis visar att det inte bara förbättrar ens humör, det boostar även immunförsvaret, skyddar hjärtat, sänker blodtryck, minskar smärta, förbättrar lungkapacitet. Det minskar även stresshormonerna i kroppen.

Kliniska studier visar på att skratt har en viktig roll i tillfriskandet. Sjukhus har efter det resultatet rekommenderat humor-program samt tagit in clowner. Vet inte om ni har sett Patch Adams... där tas just detta ämne upp.

 

Dr Lee Berk har genomfört en rad studier som visar just på skrattets påverkan av hälsan. Enligt honom kan de positiva biologiska effekterna av att titta på en timmes rolig film/video/program vara från 12-24 timmar.

 

Endorfiner- som är de "mår bra" och mest naturliga smärtstillande som finns i våra kroppar ökar och påverkas kraftigt av skratt.

Komikern och skådespelaren Groucho Marx anade detta, för att citera honom;


"En clown är som en aspirin, han bara arbetar dubbelt så fort."
-Groucho Marx

 

Vad du kan göra för att må bra

* Aktivt söka saker som får dig att skratta.
* Regelbundet se på roliga filmer och läsa kul böcker.
* Skära ut serier ur tidningen som får dig att skratta och sätta upp dem på
kylskåpet.
* Att hitta en rolig sak att upprepa för sig själv när det blir tufft.
* Att berätta skämt.
* Skrattar åt sig själv.
* Leta efter den roliga sidan av allt som händer.
* Försök att använda humor för att hantera ångest.
* Umgås med glada människor.

 

Jag hade denna dag tänkt ta mig an våran ack så fina klädkammare, men istället blir det en date med Bridesmaids!

Kvälls-mys-fika

2012-02-09 / 19:23:22 / © www.mauselie.blogg.se

Jag minns min bror och jag, 6-7 år gamla gå hand i hand på morgonen i den lilla sömniga staden Besançon. Bort mot det lokala bageriet för att köpa våra obligatoriska morgon-Pain au chocolat. Som vi blev nöjda. Jag skulle kunnat ätit upp hela bageriet! Det skulle jag kunna även idag. Dessa små gudomliga små smördegs och choklad bröd är min svaga punkt. Nästan så det blir lite Smeagol-my precious varning.

Ballonger

2012-02-09 / 12:42:35 / © www.mauselie.blogg.se

Har ni sett vilka gulliga lampor det finns? Hur gulligt och häftigt som helst tycker jag. Skulle lätt kunna tänka mig köpa ett gäng till barnrummet i framtiden. Bara att dra i "snöret"/"sladden" som hänger ner för att tända och släcka.


Från
logo crous calogero6 år!

2012-02-09 / 08:45:09 / © www.mauselie.blogg.se

6 år fyllt av kärlek med dig! För varje år kommer vi närmare varandra och kärleken växer till nya djupare nivåer.Jag kan knapp vänta på resten av våra liv. Drömhuset, resor men mest av allt att plussa så vi blir fem.
I love you min schnuppsie!
Puss på!

Granny grey hair

2012-02-08 / 17:07:30 / © www.mauselie.blogg.se

Här ska det färgas! Hittade mitt första gråa vid 20-års åldern. Då tog jag bara en pincett och ryckte loss det. Med åren = massa nya gråa. Känns väl lite jobbigt för att det är grått så men det är mer jobbigt att hårfärgen inte håller så länge, man får färga på tok för många gånger mellan. Tur för hårfärg utan ammoniak!

Har några egna teorier om varför just jag fick gråa så tidigt
, vill minnas att jag i mina tonår bläddrade i Frida eller Vecko Revyn. Där fanns det nåt bra tips om hur man kunde få solblekt hår... dränka håret i citron. Åhå, läst och gjort. Där låg jag och soldade med mitt citronindränkta hår. Kanske inte så bra på mörk-brunt hår?

Andra teorin, min filosofiska själ fick håret att bli grått av allt tänkade?! Man har väl läst att folk fått grått hår över en natt pga sorg och för mycket tänkade.

Kanske jag en vacker dag slutar att färga det mörkt och bara låta det få bli grått, läste även nånstans om att det var väldigt poppis i modevärlden ett tag så man kanske även blir trendig den dagen det skulle bli het igen. Jag menar jag är ju bara 33 for heavens sake!Spelas varmt nu:

St. Elmos Fire (Man In Motion)-Från filmen St. Elmos Fire (1985) <3

Mättande pannkisar

2012-02-07 / 23:47:58 / © www.mauselie.blogg.se


Brukar aldrig laga efter samma recept när jag lagar mat. Blir mer spännande och roligare att våga sig fram till nya smaker och förhoppningsvis goda sådana. Den här gången gjordes det pannkakor med dinkelmjöl, sojamjölk. Såg att jag hade mandelsmör i kylen så det åkte ner i smeten också. Stektes sedan i kokosolja. Mumsfillibabba. Till mannen min hällde jag i lite socker, fast sötman från sojamjölken gör mer än tillräckligt.

Super-duper-dunder-kur

2012-02-07 / 15:40:13 / © www.mauselie.blogg.se

Efter att ha dragits med en jobbig förkylning ett tag med en riktigt jobbig hosta bestämde jag mig för att testa denna kur. Sagt och gjort så känner jag mig otroligt men sant mycket bättre. Placebo? Hur som haver så har jag som sagt inte hostat nånting idag och jag andas inte lika tungt heller. Osar vitlök om mig men hellre det! Sen kan man om man känner för det ändra efter smak och tycke, ;-).
Nu ska pannkakssmet till kvällsmiddagen förberedas.

Munchies deluxe

2012-02-06 / 22:24:45 / © www.mauselie.blogg.se


Jag minns när jag, 18 år och nyss flyttat hemifrån.Nudlar, äggröra och skorpor... fest, kläder var det som gällde. Då brukade jag sitta och dreglandes bläddra över matbilderna i kokböckerna... eller ja, jag hade på den tiden bara en enda och den fick jag och min tjejkompis när vi handlade på Ica en gång. Nu däremot ägs det ett flertal mer och visst är det nånting speciellt med att bläddra i de och låta sig inspireras och sucktas över allt mumsigt.. Mmmm

Detaljer x3

2012-02-06 / 16:52:19 / © www.mauselie.blogg.se


Mitt liv känns allt annat än glamouröst eller spännande just nu. Sjuk och gnällig, hostar och snorar. Pms:ar och segar. Känner mig som en deprimerad sengångare. Fram med mopp och putsduk, katterna fäller extremt mycket päls just nu. Minns inte om de brukar göra det extra mycket vid den här tiden på året?80´s

2012-02-06 / 12:22:52 / © www.mauselie.blogg.se
Hosta from hell, börjar kännas lite panikartat. Tänkte testa mig på ett smarrigt recept som ska lindra hosta.... varm mjölk, honung och massa vitlök, mums! Om det hjälper? Det ber jag till gud att det gör!

Frost

2012-02-05 / 21:59:05 / © www.mauselie.blogg.se


Helt slut nu... försökt mig på en ny design, mutter! Nåväl, tittade just på en film som verkligen lämnade mig illa berörd. The whistleblower, en tragiskt sann berättelse som jag nu smått ångra att jag såg.

Säger natti natti nu!

Söndag med bara en bild

2012-02-05 / 12:48:31 / © www.mauselie.blogg.se
Mitt namn är Pamela...

2012-02-04 / 14:55:44 / © www.mauselie.blogg.se
och jag har ett problem
...Jag är kraftigt beroende av Digestive, men till mitt försvar är det faktiskt min man som köper hem dessa i massor. Är han medberoende? Fast detta var hans idé att blanda digestiv med fil från början... skylla på andra, hm...nä, jag står för det och jag tror att jag ändå kommer avsky att äta dessa i all framtid så... pass på.

Toodles!

Limonella

2012-02-03 / 10:43:59 / © www.mauselie.blogg.se
Häromdagen kom mitt hjärta hem med denna skönhet. Tack babe! Jag ska vårda den med all min kärlek. Faktum är, och det här kanske låter lite underligt men jag tror på att blommorna uppfattar detta. Sen ett tips, blommor dör oftast inte pga torka/för lite vatten utan mestadels pga övervattning. Så om man glömt att vattna en blomma är det bättre att sänka ner den i vatten så att jorden verkligen får suga åt sig vattnet. Häller man bara rakt upp och ner så kommer det bara rinna ner i krukan. Fast detta visste nog de flesta av?!

På hyllan

2012-02-02 / 13:48:46 / © www.mauselie.blogg.se


Alltid lika roligt att kika in i andras badrumskåp/hyllor, så här är några av mina produkter. Biotherm Lait Corporel är nog en favorit. Åker jag utomlands eller befinner mig nånstans där taxfree finns brukar det köpas ett gäng...gäller att bunkra upp sig ordentligt.

Kaos

2012-02-01 / 23:27:10 / © www.mauselie.blogg.se

Jäsp! Ögonen känns som de väger bly, kan knappt andas heller för den delen [klagar och gnäller inte alls nu]. Drog omkring med dammsugaren tidagre så svetten bokstavligen rann. Vi har även en förmåga i den här familjen att slänga allt och ingenting in i klädkammaren/bunkern. Speciellt mitt hjärta har fått för sig att spara varenda kartong som kommer innanför våran dörr... börjar likna en manisk kartong-samlare. Svetten börjar rinna igen bara av tanken på att får ordning där.

Oh Yes!

2012-02-01 / 15:33:16 / © www.mauselie.blogg.se

Blev som sagt inte mycket sömn. Tror jag lyckades somna ordentligt vid 8 tiden, uhf!
Ska ta en vända med dammsugaren för mattan i vardagsrummet ser mer ut som en pälsmatta efter att Goffy gosat runt sig där.

Men först kaffe och lite sockerkick på det. Note: måste be min morbror att skicka lite mer från Tyskland då de inte säljs här, hm. Fast lika bra det!

Sömnlös i norra delen av Sthlm

2012-02-01 / 01:19:56 / © www.mauselie.blogg.se

1 Alvedon ,varm mjölk med honung. Känns som halsfluss står och väntar. Vågar inte röra mig i sängen allt för mycket då kroppen tydligen inte tål nån som helst kontakt med nånting. En katt som insisterar på att terorisera en med att ligga på huvudkudden underlättar ju knappast heller, oh Well.... Sometimes it be that way!
Min söta svägerska gav mig lektioner i hur man posar, bäst är att suga in kinderna och samtidigt Pluta med läpparna...
Gick väl si sådär med den biten... Kanske kan öva mig igenom denna natt.